Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület - ETK


Bemutatkozás
GAIA Sajtószemle
Génpiszka Munkacsoport
Bankfigyelő Munkacsoport
Programok,akciók
Kiadványaink
Olvasószoba
Egyéb zöld honlapok, adatbázisok
Keresők: Altavizsla,Heuréka

Szótárak:

GAIA Sajtószemle

Az Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület 1983 szeptembere óta adja ki a Gaia Sajtószemlét. A hírlevél jelenleg három hetenként 80 példányban jelenik meg kinyomtatva 12 oldalon. Ilyen alakban tevékeny tagjaink, más mozgalmi csoportok, könyvtárak, tanárok, vallási közösségek és újságírók kapják. A lap 1989 szeptembere óta, a 139-es számtól számítógéppel készül, jelenleg WinWord 2.0, World Perfect 5.1 és "Csak szöveg" alakban áll rendelkezésre. A régi számokban a számítógépekben, például a Szerkesztőnél lévőben bármilyen kulcsszó, név stb. gyorsan visszakereshető.

A kinyomtatott példányokon túl a Gaia a világhálón (és Honlapunkon keresztül) is olvasható: http://www.foek.hu/gaia, hálózati elektronikus alakban megrendelhető a fidusz@zpok.hu címre küldött levélben. (Kérhető ékezetes, ékezet nélküli szöveg illetve WinWord 2.0 formában.). Levélben mágneslemezen is szívesen elküldjük.

A Szemle egyes számai esetenként a következő tárgykörök közül néhánnyal foglalkoznak: víz, levegő, növények, állatvilág, nukleáris kérdések, hulladék, zaj, gazdasági, jogi, oktatási-nevelési, mozgalmi kérdések, savas eső, városi környezet, környezet-egészségügy, bölcselet, Harmadik Világ, közlekedés, közösségek, genetika, valamint nyelvvédelem. A tartalmi ismertetések mellett a terjedelemnek mintegy harmadát eredeti anyagok: fölhívások, levelek, hozzászólások, vélemények, beszámolók, gondolatok, versek, olykor másutt közlésre el nem fogadott cikkek teszik ki.

A szemlézett lapok: The Ecologist, WISE News Communique, Third World Resurgence, Nature, CCPA Monitor, más kanadai lapok, Balaton Bulletin, szaklapok, és sok hálózaton elérhető anyag, pl. a HIX-Környész.

A hálózati változat munkatársai: Nyvelt Erik (Csiriz) és Fidrich Róbert (Fidusz).

Alapította: György Lajos (Piros), megtalálható kedd esténként a Klubban (Bp. V. Vadász u 29) és elérhető távbeszélőn a lakásán általában 13 és 21 óra között: 203-5477, esetleg villámlevélben gyorgy@koki.hu. Jelenleg szerkeszti: Fidrich Róbert (Fidusz), elérhetősége: kedd esténként a Klubban (Bp. V. Vadász u 29) távbeszélőn a munkahelyé általában 10 és 17 óra között: 216-7297, esetleg villámlevélben fidusz@zpok.hu.

http://www.foek.hu/gaia


© Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület, 2000