Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület - ETK


Bemutatkozás
GAIA Sajtószemle
Génpiszka Munkacsoport
Programok,akciók
Kiadványaink
Olvasószoba
Egyéb zöld honlapok, adatbázisok
Keresők: Altavizsla,Heuréka

Szótárak:

Rendőrállam: a fákat kivágják, a filmrendezőt lecsukják!!!

Ma este fél 7-kor békés tüntetést szervezett a Védegylet, a Városi Biciklizés barátai a Roosevelt térii fák kivágása ellen tiltakozva. A csapat átment a Városházához is, ahonnan a rendőrők erőszakot alkkalmazva elvitték a Védegylet alapítóját, Lányi András filmrendező szociológust. A tömeg szerette volna megvédeni Lányi András, de a rendőrök kezét hátracsavarva erőpszakkal elhurcolták! Egy fiatal rendőr egy biciklis srácot arcon ütött!

Lányi Andrást a Roosevelt térig kísérték, majd ott rendőrautóba tuszkolták, és megkísérelték elvinni. A tömeg és a sajtósok fotósok egy része egészen a Roosevelt térig kisérte a Lányi elhurcoló rendőröket. Ott a Levegő Munkacsoport egyik tagja Hajtmann Á gnes a rendőrautó elé állt, így próbálte megakadályozni, hogy Lányi elhurcolják. Hajtmann Ágnest is elvitték a rendőrök.

A Városháza előtt marad tömegből egy ősz hajúurat szintén el akartak vinni a rendőrök, de ő ellenszegül hosszű, félórás huzavona után végül elengedték. A tömeget feloszlatták, de sokan még most is a Roosevelt téri lakokocsinál őrködnek, hogy ha jönnek a fákat kivágni, riasszák a riadóláncba bejelentkezetteket és értesítsék a sajtót.

2000. április 17., Budapest, Rendőrállam, Világgyarmat.


© Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület, 2000